2018. szeptember 27. - A 14. munkanap Londonban


Ma délelőtt Mauritius bankjait kellett kigyűjtenem, ami egy kis sziget Madagaszkár mellett. A kigyűjtés után ismét a vezérigazgatót és a központi irodát kellett megtalálni. Romina elmondása szerint egyes országok jobban szeretik a névre szóló leveleket, és van, aki e-mail helyett a papír alapú levelet preferálja jobban. Délben ebédleltünk, majd mentünk is a konferenciára Kanaway-hez. A konferencia hasonló volt, mint nálunk egy pályaválasztási kiállítás, vagyis én ehhez tudom hasonlítani. Különféle cégek tartottak bemutatókat a fejlesztéseikről és kis kiállításokat tekinthettünk meg. Kicsit nehéz volt megérteni, mert sok szakmai szó hangzott el, de talán nagyvonalakban megértettem.
Kanaway elmondta, hogy ide különféle területekről érkeznek cégek, és az azonos részlegen dolgozók tovább fejlődhetnek, tanulhatnak egymástól.  A helyszín a St. Paul’s Hotel volt a St. Paul’s Cathedral mellett, amire gyönyörű volt a kilátás.


Délután még egyénileg visszamentem a British Museumba mert nem sikerült végig járnom a hétvégén.Nagyon tetszet Érdekes volt a görög isteneket, akikről annyit tanultunk már (róluk és az ábárzolásaikról) mind irodalomból, mind történelemből, most az ő tényleges korukból való ábrázolásukban látni őket. Így hogy segítségként fel voltak címkézve a tárgyak, hogy kiket is látunk, még érdekesebb volt. Például, hogy sehol se maradt el Poszeidon három ágú szigonya, vagy Hermész szárnyas pálcája.


Érdekes volt most a tényleges történelemből látni kentaurt, pegazust és nem csak mesékben. Illetve megtudni hogy ezek a lények, vagy a szatírok honnan is erednek.
A görög részlegen belül is a vázák tetszettek a legjobban.
Illetve ami még meglepetésként ért, hogy az egyiptomi, vagy mezopotámiai, vagy görög történelemből fenmaradt falvéseteket vagy vázákat hányan jönnek lerajzolni.
A mezopotámiai részlegen egymás mellet lévő 5 falvésetnél 6 ember állt és rajzolta a kis füzetébe.
Este fáradta a vacsora után még telefonáltam majd egyből le is feküdtem.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2018. szeptember 14. - 5. munkanap