2018. szeptember 14. - 5. munkanap

Pallag Anikó és én, Kiss Viktória Mónika egy indiai könyvelő cégnél dolgozunk, a Taj accountants-ban. Ez az 5. munkanapunk itt Londonban. A legtöbb munkatársunk indiai származású, így a kultúrájukról is tudtunk meg egyet, s mást eddig. Például, hogy minden nap imádkoznak ebéd után és gyakran mosnak lábat. 


A kelés nem ment olyan könnyen, mint eddig. Ennek ellenére a napunk jól és vidáman telt, a munkával töltött órák gyorsan teltek. Egy hét után nagyon érezhető volt a változás. A munkatársakkal való kommunikáció gördülékenyebben ment, felszabadultabbak voltunk, együtt nevettünk másokkal, beszélgettünk.
Mikor odaértünk, a munkatársaink anyanyelvükön köszöntöttek minket. A mai napunk úgy kezdődött, hogy megismerkedtünk az új gyakornokkal, egy egyetemista fiúval, aki New Yorkból érkezett.   
Megint sokszínű és változatos munkákat kaptunk. Számlákat válogattunk, Excelben összeírtam a kiadásokat, és az ott használt könyvelőprogramba be is írtam őket, a QuickBooks-ba. Később megkért az egyik alkalmazott, hogy készítsek címkéket a dobozokra amikbe az új ügyfeleik iratait és számláit tették. Ez már könnyedén ment. Már tudtam, hogy mit hol keressek, mit hogyan csináljak. Kezdtem otthon érezni magam az irodában. A munkaidő végén kimerülve, de lelkesen köszöntünk el a kollégáinktól.

Ma fél háromkor eljöhettünk a munkából, ugyanis a KBM-be kellett mennünk, hogy találkozzunk a tanárainkkal és az osztálytársainkkal. A metrón találkoztunk két ugyan oda tartó osztálytársunkkal. Megismerhettük a KBM igazgatóját is, aki üdvözölt minket Nagy-Britanniában.


Megbeszéltük a hét eseményeit, meghallgattuk egymás örömét, bánatát és tanácsot adtunk egymásnak. Emellett még megbeszéltük a következő két nap eseményeit, programokat és a reggeli találkozóhelyet, és találkozási időt.


A napokban a délutáni kalandozásaink miatt sok új útvonalat megismertünk. Rengetegszer szálltunk át az egyik tömegközlekedési eszközről a másikra. Egyre jobban tudunk eligazodni a városban, könnyebben jutunk el mindenhova.




Az utazásra az úgy nevezett Oyster kártyát használjuk, ami korlátlan közlekedésre jogosít fel bennünket. Ma erre kaptunk pénzt az elkövetkezendő két hétre, este fel is töltöttük rá. Ezzel is új dolgot tanultunk. Az automaták használatát. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2018. szeptember 27. - A 14. munkanap Londonban