Szeptember 22. szombat

A kis csapatunk már a 14. napját tölti Londonban. A második hétvégét kezdjük meg ebben a gyönyörű városban és ahogyan a múlt hétvégén, most is együtt kirándulunk és fedezzük fel a város szépségeit.

Reggel 10:30 órakor találkoztunk a Baker Streeten, majd együtt beálltunk a sorba a Madame Tussauds elé. Mind nagy kíváncsisággal léptük át a küszöböt, ami a kedvenceink felé vezetett. Különböző termeken haladtunk át, mindegyik jól ki lett alakítva megadott téma szerint. Volt celebeknek kialakított terem, színészeknek, Star Wars-nak, a Marvel hősöknek, de még a királyi család és az amerikai elnökök szobrával is fotózkodhattunk. Kiskocsival is utazhattunk a díszletek között, amik megmutatták London történetét, a járványok és a halálozásoktól, a fejlődésen át, a mai tündöklő Londonig. Ha ez még mindig nem volt elég egy kis 4D-s Marvel mesefilmet is megtekinthettünk.



Egy gyors ebédszünet után elindultunk a Temze partján fekvő Tower of Londonhoz. Az idő sajnos nem kedvezett nekünk, de a kedvünk nem hagyott alább. A várba belépve megtekinthettük a koronázási ékszereket, történeteket, históriákat hallhattunk és láthattunk.

-Érdekesség az, hogy a Tower a kezdetektől fogva otthont adott a hollóknak. Általában egyszerre 6-8 példány él együtt, és balszerencsét hozna, ha eltűnnének. A legenda szerint ugyanis, ha a madarak már nem lesznek ott, az egész erőd el fog pusztulni, s vele együtt az egész birodalom is. Ma már kurtítják a szárnyukat, hogy ne tudjanak elrepülni.-


Reichert Karolina 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2018. szeptember 27. - A 14. munkanap Londonban

2018. szeptember 14. - 5. munkanap